Velkommen til en lækker og nærende opskrift, der kombinerer sprøde fiskefileter, cremet remoulade og friske smagsnoter af citron og dild – alt sammen serveret på et sundt Paleobrød. Denne ret er både enkel at lave og fuld af smag, perfekt til en hverdagsmiddag eller en hyggelig frokost!

Ingredienser:

Til Paleobrødet:

  • 4 æg
  • 50 g mandelmel
  • 50 g kokosmel
  • 2 spsk chiafrø
  • 1 spsk psyllium husk
  • 1 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 dl vand

Til grøntsags paneret fiskefilet:

  • 4 fiskefileter (fx torsk eller rødspætte)
  • 2 æg
  • 100 g blendede grøntsager (fx blomkål eller broccoli)
  • 50 g mandelmel
  • Salt og peber efter smag
  • Kokosolie til stegning

Til topping:

  • KIK Remo (eller anden paleo-venlig remoulade)
  • Frisk citron i både
  • En håndfuld frisk dild

Sådan gør du:

Paleobrød:

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Pisk æggene i en skål, og tilsæt mandelmel, kokosmel, chiafrø, psyllium husk, bagepulver og salt. Bland det godt sammen.
  3. Tilsæt olivenolie og vand, og rør til dejen har en ensartet konsistens.
  4. Fordel dejen i en brødform eller som små flade brød på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter, eller indtil brødet er gyldent og gennembagt. Lad det køle af på en rist.

Grøntsags paneret fiskefilet:

  1. Krydr fiskefileterne med salt og peber.
  2. Pisk æggene i en skål. I en anden skål blandes de blendede grøntsager med mandelmel.
  3. Vend fiskefileterne først i æggemassen og derefter i grøntsagsblandingen.
  4. Varm kokosolie op på en pande, og steg de panerede fiskefileter ved middel varme, indtil de er gyldne og sprøde på begge sider.

Anretning:

  1. Skær Paleobrødet i skiver, og placer en fiskefilet på hver skive.
  2. Top med en generøs skefuld KIK Remo.
  3. Pynt med en frisk citronskive og et par kviste dild for en ekstra smagsoplevelse.

Tips:
Du kan variere grøntsagerne i paneringen efter smag og sæson. Prøv fx at bruge gulerod eller spinat for en anden smagsprofil.

Server retten med en sprød salat eller dampede grøntsager som tilbehør. Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *