Velkommen tilbage til bloggen! I dag deler jeg en opskrift, der kombinerer saftige smage, sprøde teksturer og en sund twist med hampmel. Vi taler om hampbrød med rosa kalveculotte, hjemmelavet KIK Remo og sprøde friterede rodfrugter – en perfekt ret til både hverdag og weekend.
Ingredienser
Hampbrød:
- 300 g hvedemel
- 100 g hampmel
- 2 tsk tørgær
- 1 tsk salt
- 2 spsk olivenolie
- 2,5 dl lunkent vand
Rosa kalveculotte:
- 1 kalveculotte (ca. 800-1000 g)
- Salt og friskkværnet peber
- 2 fed hvidløg, knust
- 2 kviste frisk timian
- 2 spsk smør til stegning
KIK Remo (kikærte-remoulade):
- 200 g kogte kikærter
- 2 spsk kapers
- 1 lille syltet agurk, finthakket
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk creme fraiche
- Salt og peber
Friterede rodfrugter:
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- 1 lille knoldselleri
- 1 l neutral olie til fritering
- Flagesalt til servering
Fremgangsmåde
Hampbrød:
- Bland hvedemel, hampmel, tørgær og salt i en skål.
- Tilsæt olivenolie og lunkent vand, og ælt dejen, indtil den er smidig og glat.
- Lad dejen hæve tildækket i cirka 1 time, eller indtil den er fordoblet i størrelse.
- Form dejen til små brød eller boller, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Bag ved 200°C i cirka 12-15 minutter, indtil brødene er gyldne og lyder hule, når du banker på dem.
Rosa kalveculotte:
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Rids fedtet på kalveculotten, og krydr den generøst med salt og peber.
- Brun culotten på en varm pande med smør, hvidløg og timian.
- Læg den i et ovnfast fad, og steg i ovnen i 20-25 minutter, eller indtil kernetemperaturen er 58°C for rosa.
- Lad culotten hvile i 10 minutter, før den skæres i tynde skiver.
KIK Remo:
- Blend kikærter, kapers, syltet agurk, dijonsennep og citronsaft sammen, indtil du får en grov puré.
- Rør creme fraiche i, og smag til med salt og peber.
Friterede rodfrugter:
- Skræl rodfrugterne, og skær dem i tynde stave.
- Varm olien op til 160-170°C i en gryde eller frituregryde.
- Friter rodfrugterne i små portioner, indtil de er gyldne og sprøde.
- Læg dem på køkkenrulle for at dryppe af, og drys med flagesalt.
Servering
Skær hampbrødet over, og smør et gavmildt lag KIK Remo på begge sider. Læg et par skiver rosa kalveculotte i, og top med de sprøde, friterede rodfrugter. Server straks som en luksuriøs sandwich eller som en fancy ret med brødet ved siden af.
Velbekomme – jeg håber, du nyder denne sunde og smagfulde opskrift!
Skriv et svar